Ako ste ikada sumnjali da je Astralis najbolja CS:GO ekipa svih vremena, smatram da nakon sinoćnje pobede to više nikada ne smete da uradite. Iako je Na’Vi došao do finala kroz upper bracket, što im je donelo automatsku prednost od 1-0, ni 2-0 im nije bilo dovoljno, pošto su Danci uspelo još jednom da naprave veliki preokret, koji će im doneti prvi trofej u 2020. godini.

Kao što sam već spomenuo, Na’Vi je imao automatsku prednost od 1-0. Gledajući formu dve ekipe, Natus Vincere je stvarno bio favorit, što su i prikazali na prvoj mapi. Igrao se Dust 2, a od prve runde je delovalo kao da S1mple i momci neće imati problem da privedu ovu mapu u svoju korist. Ipak, pored Ukrajinca, Electronic je takođe imao fantastičan meč sa 24 fraga, te je on bio i najzaslužniji što je Na’Vi slavio sa 16-12.

Druga mapa bio je Nuke i na trenutke je delovalo kao da će ovo biti jedno veoma brzo i ekspresno finale. Na’Vi je ponovo bolje ušao u ovaj meč, a u jednom trenutku su imali prednost od 12-6 i 13-9. Tada kreće serija Astralisa i odlične defanzivne runde sa CT strane. Pri rezultatu 15-14 za Astralis, delovalo je kao da ćemo gledati produžetke, ali je fenomenalni Device uspeo kao poslednji čovek da nadigra dvojicu članova ukrajinske ekipe i da ostavi svoju ekipu u igri u ovom finalu.

Zatim je usledio Train. Nakon prvog poluvremena bili smo sigurni da nas čeka peta i odlučujuća mapa. Astralis je imao prednost od 13-2, te stvarno nismo videli način na koji Na’Vi može da se vrati u ovaj meč. Ipak, pogrešili smo. Ako na prošloj mapi žuto-crni nisu uspeli da obezbede produžetke, sada jesu. Iako tada mislite da će psihološka prednost biti na strani Na’Vi-a, Astralis je iskusna ekipa, koja nije dozvolila da ih propuštena prilika poremeti. U produžecima su ponovo pokazali nešto bolju igru, a na leđima Es3taga koji je imao 40 fragova, uspeli su da dođu do pobede rezultatom 22-19.

Poslednja i odlučujuća mapa bio je Overpass, na kojem je Astralis imao gotovo isti start kao i na prethodnoj mapi. Uzeli su 11 od 15 uvodnih rundi, što bi u teoriji trebalo da bude dovoljno za pobedu. Ipak, kao i na prošloj mapi, Na’Vi se nije predao. Smanjili su prednost Danaca na 12-11, ali tada više nisu imali snage da naprave još jedan neverovatan preokret. Astralis osvaja poslednje četiri runde i tako dolazi do prvog trofeja u 2020. godini.

Ekipa koja je doživela svakakve promene u tekućoj godini, nije bila favorit na ovom turniru. Nakon poraza od Heroica u upper bracektu, delovalo je kao da nema šanse da se vrate. Ipak, kao i po ko zna koji put, dokazali su nam da su najbolji kada je najpotrebnije. Siguran sam da će im ova pobeda mnogo značiti u nastavku godine i siguran sam da je pred nama uzbudljivh par meseci, iako smo ostali bez Majora u Rio de Žaneiru.