Velika kompanija Activision Blizzard je za sledeću godinu najavila virtuelnu verziju svoje čuvene konvencije, nakon što je otkazala BlizzCon 2020.

Activision Blizzard je danas najavio online BlizzCon 2021, koji bi trebalo da se održi početkom sledeće godine. Izvršni producent BlizzCon-a je izjavio da je kompanija razočarana jer je bila primorana da otkaže ovogodišnji event, zbog čega su želeli što pre da pripreme nešto specijalno za zajednicu, i da nas sve povežu putem online konvencije.

blizzard blizzcon2021 2 Blizzard najavio virtuelni BlizzCon za 2021. godinu

BlizzCon je Blizzard-ov najveći događaj godine, i bila bi prava šteta da ga propustimo. Na BlizzCon 2020 su otkrivene igre kao Overwatch 2 i Diablo 4, pa se nadamo da će Blizzard reći nešto više o ovim naslovima na virtuelnoj iteraciji eventa.

Trenutna COVID-19 pandemija je primorala mnoge kompanije da otkažu pregršt internacionalnih gejming događaja i esports turnira. Neki su odloženi za sledeću godinu, dok su neki preduzeli specifične mere, kako bi se event ipak održao u ugovorenom roku. Blizzard je napravio dobar kompromis, jer će nam sa virtuelnom verzijom pružiti bezbednost, ali i uobičajeni sadržaj na koji smo navikli.

Blizzard nam za sada nije dao konkretan datum BlizzCon 2021-a.