Kao iz vedra neba Blizzard je najavio da već danas stižu ogroman promene za Hearthstone Battlegrounds koje će kompletno promeniti celu metu. Mnogi zaboravljeni heroji će dobiti novu šansu, dok će Mechovi, Pirati, pa čak i Demoni možda postati mnogo primamljivije opcije u narednim mesecima.

Uf, odakle da počnem. Kao neko ko više igra Battlegrounds nego sam Hearthstone, deluje mi kao da je Blizzard napravio nekoliko fantastičnih odluka u ovom peču i jedva čekam da stigne. Takođe, važna napomena, Elementali su sada u rotaciji, što je i bilo vreme, pošto smo ih se naigrali poslednjih nedelja.

Hajde da krenemo od heroja. Po meni možda i najbolja promena je Queen Wagtoggle. Njen efekat će od sada pored dva napada, davati i 1HP. Iako na prvi pogled njen efekat delovao ok, jednostavno nije bio. Taj jedan HP će biti od ogromne važnosti i očekujem da će se ona sada igrati po istom curve-u kao i Maiev i Rafaam. Ukoliko to nije ono što želite, karte kao Hydra, Cyclone i Bronze Warden će biti ono što želite da tražite.

Screenshot 3 Pirati, Demoni i Mechovi pojačani, a starti heroji dobijaju novu šansu u novom Hearthstone Battlegrounds peču

Manju promenu dobije je The Curator. Njegov Amalagam će imati 1 HP više na startu, što će mu doneti važnu prednost u početnim deulima, ali ne verujem da će pomoći heroju da se približi vrhu liste po kvalitetu. Još jedan heroj koji se neće drastično promeniti je Rat King, čije će karte dobijati +2/+2 umesto +2/+1, kao što je do sada bilo. Ukoliko dobijete ono što vam treba, može biti dobar heroj, a suprotnom samo očekujem da će ostati na relativno istom nivou.

Nakon njega je ćemo da pričamo o Hooktusk, kojoj se vraća stari efekat. Kada se pojavila u Battlegrounds-u bila je ubedljivo najjači heroj, ali Saurolisk više nije Tier 1, a njen efekat neće biti besplatan, već će koštati jedan gold. Svakako da će biti neuporedivo bolja, ali opet ne verujem da će biti jaka kao i Wagtoggle. Njen efekat bi trebao da se koristi po istom curve-u kao što sam rekao predvideo i za nju, pa će biti zanimljivo videti da li može da vrati staru slavu.

Rakanishu je dobio ono što je trebao da ima odmah. Umesto da random minion dobije buff, sada možete da izaberete karu koju ćete pojačati. Rakanishu je sada najverovatnije malo bolja verzija Edwina, ali onda opet, tu su negde zbog cene. U svakom slučaju, ovo je solidan baf za heroja kojem je to bilo potrebno i očekujem da ćemo ga sada češće viđati. Svakako, mislim nije dovoljno da se približi S tier i A tier herojima.

Screenshot 4 Pirati, Demoni i Mechovi pojačani, a starti heroji dobijaju novu šansu u novom Hearthstone Battlegrounds peču

Efekti Akazamzaraka i George-a su pojeftini za jedan zlatnik. Dok je Geroge već dobijao bafove, Akazamzaraka nije niko skoro dirao, a gotovo i da ga ne viđamo u partijama. Ove promene su odlične za oba heroja i verujem da će im pomoći da napreduju, kao i da će ih učiniti primamljivim izborima, što odavno nisu bili. Ysera će od sada dobijati zmaja svaki put kada refreshuje minione u Tavernu. To je odlično pojačanje za nju, koje će je učiniti mnogo boljom opcijom ako baš želite da forsirate zmajeve. Ipak, problem zmajeva su slabe karte na početku, što se tehnički neće promeniti sada. Bolja je sigurno, ali još jedan heroj koji smatram da će biti daleko do onih najboljih.

Ostalo nam je još malo! Tess je heroj koji za kojeg sam ja mislio da će biti veoma jak, ali sam se pak prevario. Sada će doduše njena situacija biti mnogo bolja, pošto će vam njen Hero Power dati opciju da kupite bilo koju kartu sa protivničke table, a ne sam onaj broj koji je vaš Tier. Lord Barov će dobiti jedan zlatni ukoliko je meč izjednačen, što je po meni sada čini dosta boljom opcijom od Lich, što se nikako ne piše dobro za nju.

Screenshot 5 Pirati, Demoni i Mechovi pojačani, a starti heroji dobijaju novu šansu u novom Hearthstone Battlegrounds peču

Za kraj sam ostavio dve po meni veoma dobre opcije. Galakrond efekat više neće zalediti kartu, ali će zato koštati 0. To znači da Galakrond može da kupi Tier 2 jedinicu već u prvom potezu, a to je samo jedan u nizu od zanimljivih. Matematika mi se ne radi, ali bih rekao da je Galakrond polako prišao vrhu, dok je na neki način izbacio Toki iz igre.

Jedan od mojih omiljenih heroja, Elise Starseeker je postala mnogo bolja. Njena mapa će koštati samo dva golda. Ne samo da će je ovo drastično ojačati, već mislim da smo dobili novog Tier A heroja, a možda i više. U svakom slučaju, peč danas stiže, pa ćemo uskoro saznati da li sam pogrešio.

Zamalo da zaboravim, Nefarian nas je napustio! Dolazak Ghoula ga je kompletno uništio. Vreme je da pređemo na jedinice!

Sad tek primećujem da se tekst odužio i red bi bio malo da se ubrzamo. Wrath Weaver je dobio dva više HP-a. Ne deluje kao veliki baf, ali sad više neće biti strašno izabrati ga čak i ako nemate demone pored njega. To je to što se tiče Demona.

Idemo na Pirate. Yo-ho-Ogre će biti Tier 2, ali zato gubi 3 helta. Piratima su bili važne jeftinije jedinice, a uz par bafove, Ogre može da postane odlična karta. Southsea Strongarm je takođe opao za Tier. Odlična stvar za pirate, jer to znači da ćemo je češće viđati. Ripsnarl Captain dobija nešto bolju statistiku, dok Dread Admiral Eliza dodaje još jedan napad. Sve u svemu, pirate su postali mnogo bolji. Da li će ih to pomeriti sa dna, nisam siguran, ali smo se bar pomerili u pravom smeru.

Screenshot 6 Pirati, Demoni i Mechovi pojačani, a starti heroji dobijaju novu šansu u novom Hearthstone Battlegrounds peču

 

Mechovi nikada nisu bili loši u Battlegrounds-u, ali u poslednje vreme ne blistaju. Iron Sensei kao Tier 3 karta postoje fantastična opcija i već zamišljam jedan simpatičan AFK start. To je jedina promena za njih, ali jedna koja će im sigurno bar malo pomoći da brže dostignu neku snagu.

Elementali su dobili zaslužene nerfove, pošto su već neko vreme par klasa iznad svih drugih. Djini se vratio na Tier 6, dok su Garr i Mali Rag malo izgubili stats. Slabiji će biti sigurno, ali nisam siguran da li će to biti dovoljno.

Lightfang Enforcer, jedna od mojih omiljenih karata je pojačana. Od sada će dodavati +2/+2, što je novi buff za sve Menagerie kompozicije, koje su po meni uvek bile zabavne za igru.

I za sam kraj – Amalgadon. Veoma jaka karta, koja će i dalje biti jaka, ali više neće računati sebe kada se pita njen Battlecry. To znači da će i dalje biti jaka za sve Menagerie kompozicije, dok u nekim drugim situacijama možda malo izgubi svoju snagu.

Screenshot 7 Pirati, Demoni i Mechovi pojačani, a starti heroji dobijaju novu šansu u novom Hearthstone Battlegrounds peču

Mene je ovaj Battlegrounds peč oduševio, ali me zanima da li delite to mišljenje sa mnom?

Detaljnu listu promena možete pronaći – OVDE!