Bivši kapiten Gen.G-a, Damian ”Daps” Stil će po svemu sudeći zajedno sa svojim bivšim saigračem, Semom ”s0m” Ohom, napustiti CS:GO profesionalnu sceni i preći na Valorant.

Dok evropska cena ostaje manje-više netaknuta kada je u pitanju Valorant, sve veći broj igrača iz Severne Amerike prelazi na Riotov novi šuter. Ne računajući par najjačih organizacija, deluje nam kao da su se svi ostali igrači odlučili za Valorant. To pokazuje da se NA CS:GO ne nalazi u najboljem stanju, zato što mnoge manje ekipe ne dobijaju podršku organizacija, zbog čega su primorani da potraži posao u Valorantu.

Kako saznajemo, dva pomenuta igrača bi trebala da se udruže sa bivšim trenerom EG-a i 100 Thievesa, Četom Singom, koji je pre par dana takođe potvrdio da napušta CS:GO. Oni bi najverovatnije trebali da potpišu za NRG, organizaciju koju su Čet i Daps zajedno nekada predstavljali.

Činjenica da su LAN turniri ukinuti, znači da su i sami nagradni fondovi drastično manji. To u ovakvoj situaciji znači da mnoge organizacije ne žele da ulažu u esport sada, zbog čega dobijamo veliki broj igrača koji je krenuo u potragu za novom igru. Da li i vi mislite da se CS:GO esports scena polako gasi?