Nakon 8 godina duge karijere, legenda kineske profesionalne LoL scene, Đian ”Uzi” Žižao je odlučio da se povuče zbog zdravstvenih problema.

Nekadašnji šampion LPL-a i finalista Worldsa odlučio je da završi svoju karijeru u 23. godini. Kao glavni razlog naveo je probleme sa zdravljem koji mu više ne dozvoljavaju da se maksimalno posveti igri. Pošto je previše vremena proveo za računarom počeo je da oseća bol u rukama, ramenima i nogama, zbog čega je morao da pravi pauze.

”Jednom sam otišao na pregled u bolnicu i lekar mi je rekao da su mi ruke slične ljudima sa 50 godina. Često se osećam kao da nemam snage u mojim nogama, a za donji deo tela često imam osećaj kao da nije moj”, izjavio je Uzi.

”Zbog stresa, gojaznosti, loše ishrane, kasnog leganja i mnogih drugih razloga, otkriven mi je dijabetes kada sam se testirao prošle godine” dodao je.

Tokom osam godina takmičenja tri puta je osvajao LPL,po jednom je osvajao MSI i Azijske igre. U trećoj i četvrtoj sezoni igrao je finale Worldsa, ali oba puta je poražen. Jednom od SKT1-a, a drugi put os Samsung White-a. ž

Još 2015. godine je razmišljao da se povuče kada mu se pojavio problem sa ramenima, ali je odlučio da top ipak ne uradi. I pored bolova, te godine je uspeo da dominira u svojoj zemlji.

Ostaće upamćen kao jedan od najboljih ADC igrača svih vremena, ali istovremeno je važno da naučimo iz njegovih grešaka. Igranje video igara je mnogima danas hobi, a nekima i posao, ali nikada ne smemo zanemariti naše zdravlje koje je ipak važnije od svega toga.