Iako Alex ”ALEX” Mekmikin ne igra aktivno još od marta ove godine kada je sam doneo odluku da se povuče iz postave Vitality-a zbog prevelikog broja putovanja, francuska organizacija je odlučila da postavi njegovu otkupnu klauzulu na $600,000.

Britanac je početkom 2019. godine došao kao relativno nepoznat igrač u Vitality i ubrzo je izgradio svoje ime kao jedan od najboljih IGL igrača na svetu. Pomogao je francuskoj ekipi da poraste na svetskoj rang listi i da se čak nađe među top 5 najboljih na svetu.

Samim tim, na iznenađenje CS:GO zajednice u martu ove godine samostalno je doneo odluku da napusti ekipu, jer mu je bio potreban odmor od velikog broja takmičenja. Sada, kada je konačno uspeo malo da se odmori, mnoge velike organizacije su pokazali interesovanje za njegov otkup. Kako navodi francuska stranica, 1pv.fr, Cloud9, Faze Clan, Gen.G i FunPlus Pheonix su svi bili zainteresovani u poslednje vreme.

Dvadesetčetvorogidšnjak je ponovo spreman da se takmiči, a postoji velika šansa da baš Faze Clan ima želju da mu pruži šansu. Oni trenutno nastupaju sa mladim Bymasom, koji je prikazao veliki potencijal, ali mu očigledno nedostaje iskustvo. Dolaskom Alexa, Niko bi ponovo mogao da bude rasterećeniji, pošto bi konačno našli adekvatnog IGL-a još od odlaska Karrigana.

Vitality je naveo da postoji šansa da se u narednih par nedelje finalizira ovaj transfer, ali da niko još uvek nije poslao zvaničnu ponudu.